-->

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

   Έχουμε αναφερθεί πρόσφατα στο "νέο" τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο. Το θέμα ωστόσο δεν έχει καλυφθεί. Είναι τόσο τρομακτικό και επικίνδυνο το μέλλον που μας επιφυλάσσει η εφαρμογή του, που πρέπει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους αναλυτικότερα.
   Με το νομοσχέδιο που ήδη έχει καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης στη βουλή και αναμένεται η ψήφισή του, έχει ληφθεί κάθε πρόνοια, όχι βέβαια για δίκαιη κρίση με κάποια super τεχνοκρατικά κριτήρια του προσωπικού, αλλά αντίθετα, για να είναι έτοιμη κάθε στιγμή η δεξαμενή των απολύσεων. Άλλωστε δεν το κρύβουν πλέον, ότι στο πλαίσιο της κινητικότητας θα γίνουν κανονικότατες απολύσεις.


   Έτσι λοιπόν το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού προβλέπει ότι υποχρεωτικά θα υπάρχει η παρακάτω ποσόστωση:
1. "Άριστοι υπάλληλοι", με 9 - 10 όχι πάνω από το 25%
2. "Καλοί υπάλληλοι", με 7 - 8 όχι πάνω από το 60%
3. "Χαμηλών δυνατοτήτων" με βαθμό από 1 - 6 υποχρεωτικά το 15%


ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση, το 15% του προσωπικού είναι πάντα έτοιμο, αξιολογημένο ως"άχρηστο" και μπορεί να απολυθεί.
   Η ισχυρότερη απόδειξη ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις προσωπικού, έρχεται μέσα από το ίδιο το νομοσχέδιο, που προβλέπει και τον τρόπο κατάργησης ολόκληρων οργανικών μονάδων! Πως το κάνει; Με το να δίνει τη δυνατότητα στον αξιολογητή να επιλέξει από ποιές οργανικές μονάδες θα προέρχεται το υποχρεωτικό 15% των "κακών "υπάλλήλων!  Τέτοια αντικειμενική αξιολόγηση θα γίνεται.
Παράδειγμα: Θέλει η διοίκηση να καταργήσει τις τραπεζοκόμες και τους τραυματιοφορείς, για να πάρει ιδιωτικά συνεργεία . Αποφασίζει με βάση το νόμο, ότι το ποσοστό των κακών υπαλλήλων θα προέρχεται από αυτούς τους δύο κλάδους. Με τα πραγματικά νούμερα των σημερινών υπαλλήλων στο νοσοκομείο, οι κλάδοι καταργούνται αυτόματα και οι υπάλληλοι απολύονται.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ;
Αφού λοιπόν κανονίσαμε η δεξαμενή της διαθεσιμότητας να είναι πάντα γεμάτη, ας δούμε και ποιός θα είναι ο δήμιος. Προϊστάμενοι και Τμηματάρχες αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη βαθμολογία. Με τι κριτίρια; Ε προϊστάμενος είναι θα βάλει αυτός τα κριτίρια. Την τελική απόφαση - μην τυχόν και τους ξεφύγει κανένας προϊστάμενος - θα παίρνει ο διευθυντής της υπερκείμενης οργανικής μονάδας, ο παραπάνω δηλαδή, ο πλήρως εξαρτημένος από την εξουσία που δεν έχει και καμία ηθική, έστω, δέσμευση με τη υπογραφή του να πετάξει το συνάδελφό του στο δρόμο.
Οπότε: Τρομοκρατία πλήρης, αλληλοσπαραγμός, σκυμμένο το κεφάλι και ρουφιανιά γιατί αν δεν φύγει ο διπλανός σου θα φύγεις εσύ! Επίσης για σκεφτείτε ποιός προϊστάμενος θα βαθμολογήσει "καλά" υπάλληλο που "βγάζει γλώσσα", που διεκδικεί, που κάνει απεργία, που αγωνίζεται με το Σωματείο του; ΚΑΝΕΙΣ γιατί και ο προϊστάμενος - τμηματάρχης - διευθυντής κρίνεται και αυτός με βάση ποσόστωση, δηλαδή πόσο καλό παιδί είναι, και πόσο καλά εφαρμόζει τις εντολές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Η διοικητική (και ηθική) αρχή λειτουργίας της "αξιολόγησης" γίνεται έτσι εξαιρετικά απλή: Γλύφω τον πάνω από μένα, ρουφιανεύω και διαβάλλω το διπλανό μου, αδιαφορώ και "σπρώχνω" στο γκρεμό τον από κάτω! (Γιατί αν δεν είναι αυτός το θύμα, πιθανότατα θα είμαι εγώ)ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟ;
ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.