-->

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών πήγαν στη ΝΕΡΙΤ!

Τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών πήγαν στη ΝΕΡΙΤ!Την εγκληματική εξαπάτηση των νοσοκομειακών γιατρών από την πολιτεία για το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών καταγγέλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς άμεσα να αποσυρθούν από τα προγράμματα εφημεριών όσον αφορά τις πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες με ανακοίνωση της την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.«Τα κονδύλια για τις εφημερίες τα πήρε ο Σταικούρας για τη Δημόσια Τηλεόραση»
Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι αναφορικά με τις τακτικές εφημερίες σε πολλά νοσοκομεία συνεχίζονται οι οριζόντιες περικοπές μέρους των δεδουλευμένων, επειδή το σχετικό κονδύλι απλά δεν επαρκεί. Αυτές οι περικοπές σύμφωνα με την Ένωση δεν πληρώνονται ποτέ και έμειναν έκπληκτοι με την απάντηση του υπουργείου Υγείας για τις οφειλές από τις περικοπές του 2012: «Είχαμε έτοιμα τα οφειλόμενα για να σας τα δώσουμε, αλλά πρόλαβε ο Σταϊκούρας και τα πήρε για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».

Επίσης η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως , υπάρχουν περιπτώσεις που αφορούν τακτικές εφημερίες (όπως οι ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που έκλεισαν και μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία) όπου οφείλονται πολλοί μήνες δεδουλευμένων εφημεριών.

«Σε κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν έχουν αποζημιωθεί οι γιατροί για τις τακτικές εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014. Μάλιστα, ενώ το κονδύλιο του Δεκεμβρίου 2013 ήταν εκταμιευμένο, το υπουργείο Οικονομικών το απέσυρε επικαλούμενο λήξη οικονομικού έτους στις 31/12/2013 και ακόμα δεν το έχει επανενεργοποιήσει» καταγγέλλει η Ένωση.
 
Πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.
Στα μισά και πλέον νοσοκομεία της χώρας, οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται «η τακτική της παράνομης παρακράτησης των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών γιατρών από το Φεβρουάριο του 2013 ή και νωρίτερα. Το πρόσχημα είναι η στάση επιτρόπων (παρέδρων) του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αρνούνται να θεωρήσουν τα σχετικά εντάλματα. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι τόσο εξωφρενικά προσχηματικοί, που έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε πως πρόκειται για συμπαιγνία των εμπλεκομένων υπουργείων Υγείας – Οικονομίας – Δικαιοσύνης, ώστε να παρακρατούνται τα δεδουλευμένα μας.»

Η ΕΙΝΑΠ καταλήγει στο συμπέρασμα πως «τα παραπάνω δείχνουν πως το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», αν τελικά υπάρξει, θα είναι τελείως πλασματικό μέγεθος γιατί θα προκύψει από την παράνομη καταλήστευση οφειλομένων – εν προκειμένω για παράδειγμα των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.»

«Καλούμε άμεσα όλους τους συναδέλφους να αποσυρθούν από τα προγράμματα εφημεριών όσον αφορά τις πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.» καταλήγει η ΕΙΝΑΠ. 

Από:onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου