-->

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ "ΣΤΗΜΕΝΗ" ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ 
& Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Μολάοι 24-2-2014
            Α.Π. 9

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ 
ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί απο το μνημονιακό καθεστώς με σκοπό τον “αποκεφαλισμό” κάθε αγωνιστή, που συμμετέχει και πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των  κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών συνεχίζεται.  Μετά τη συνδικαλιστική δίωξη της Προέδρου των Δασκάλων στην περιοχής μας, σειρά έχει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, ιδρυτικό και συντονιστικό μέλος της Επιτροπής Πολιτών για την υγεία στην περιοχή μας, πρωτοστατεί τα τελευταία τρία χρόνια,
στους αγώνες ενάντια σε κάθε επίθεση στο χώρο της υγείας και παλεύει μέσα και έξω απο το νοσοκομείο για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων. Μέσα στο νοσοκομείο παλεύει, για τη στήριξή του, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες πέραν του ωραρίου της, χωρίς καμμία αμοιβή, ενώ έξω συντονίζει και συμμετέχει σε ενημερωτικές δράσεις που αφορούν στις εξελίξεις στα θέματα της υγείας και ειδικότερα σε ότι αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείο μας.
Στα πλαίσια της προσπάθειας “των σωτήρων μας” να ξεπουλήσουν τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, έχουν εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών στους χώρους δουλειάς, ψηφίζοντας και τους ανάλογους νόμους, για να τσακίσουν κάθε αγωνιστική φωνή που βγαίνει προς την κοινωνία. Ο πολίτης πρέπει να βλέπει μόνο τηλεόραση, δεν πρέπει να ενημερώνεται απο κανέναν άλλο για τις πραγματικές συνθήκες στα νοσοκομεία και τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, αλλά  κυρίως, δεν πρέπει να αγωνίζεται για να διεκδικεί το δικαίωμά του στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται υγεία. Θέλουν εργαζόμενους και πολίτες να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται σιωπηλά την εξαθλίωσή τους. 
Μέσα απο τους αγώνες των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, σε συστράτευση με την Επιτροπή Πολιτών για την Υγεία και κοινές δράσεις με άλλα Νοσοκομεία και άλλες ομάδες εργαζομένων, η φωνή μας έγινε πολύ δυνατή, έφτασε μέχρι το Υπουργείο και ενόχλησε.
Η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας ανέλαβε να  φιμώσει αυτές τις φωνές.
Σε έλεγχο που “έστησε” συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία, η Διοίκηση γνώριζε ότι απουσίαζαν με αναρρωτική άδεια οι υπεύθυνοι υπάλληλοι, η Διοίκηση κάλεσε την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου με την ιδιότητά της ως Προϊσταμένης του Οικονομικού Τμήματος να παραδώσει στοιχεία.
Η Αντιπρόεδρος “τόλμησε”, ως όφειλε, να ζητήσει απο τη Διοίκηση την απόφαση που διατάσσει τον έλεγχο (δεν της την έδωσαν ποτέ) και επίσης ενημέρωσε ότι  εν απουσία των υπαλλήλων, σεβόμενη την ιεραρχία, την αρχή της καλής πίστης,της χρηστής διοίκησης αλλά και την προσωπικότητα των συναδέλφων της, παρά την καλή της πρόθεση να βοηθήσει, ο έλεγχος θα πρέπει να οριστεί σε ημέρα που θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι υπάλληλοι στην υπηρεσία.
Εξαιτίας αυτού, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, διώκεται με τις “στημένες” κατηγορίες της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και άρνηση ή παρέλκυση υπηρεσίας.  Παράλληλα παύεται απο τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Διεύθυνσης και Οικονομικού και μετακινείται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χιλιόμετρα μακρυά απο το Νοσοκομείο Μολάων για να τελειώνουν μια και καλή.
Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη, καθώς ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής Παναγόπουλος Δημήτρης, πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ Τουριστικών Επαγγελμάτων, απο την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο τέλος Δεκεμβρίου 2013, καταδείκνυε επιθετικότητα, απροθυμία συνεργασίας μαζί της και την παραγκώνιζε στα καθήκοντά της.
Με τη μετακίνηση της συναδέλφου Αντιπροέδρου στη Σπάρτη και μετά την τελυταία αποχώρηση, λόγω εγκυμοσύνης, της υπαλλήλου του Λογιστηρίου, δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος που να γνωρίζει το οικονομικό αντικείμενο στο Νοσοκομείο με τραγικές συνέπειες για τη λειτουργία του. Μήπως, παράλληλα, ο στόχος του αναπληρωτή Διοικητή είναι και το Νοσοκομείο; Το Νοσοκομείο ήταν η πρώτη φορά που τον Ιανουάριο 2014 δεν κατάφερε, με ευθύνη του αναπλ. Διοικητή να ανταποκριθεί στις διοικητικές του υποχρεώσεις στο Υπουργείο και το ίδιο θα συμβεί και τον τρέχοντα μήνα.
Όλες αυτές οι ενέργειες της Διοίκησης, είναι αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές και ειδικότερα η μετακίνηση της Αντιπροέδρου του Συλλλόγου παραβαίνει κατάφωρα το άρθρο 14 παρ. 9, του ν. 1264/1982 και έχει ζητηθεί, ήδη, τόσο απο το Σύλλογό μας όσο και απο την ΠΟΕΔΗΝ, η άμεση ανάκλησή τους.
Η δίωξή της συναδέλφου είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική, με στόχο τη φίμωση και τρομοκράτηση της ίδιας αλλά και όλων των εργαζομένων, την επιβολή της υποταγής στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την ανεμπόδιστη εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών τους για τη τελική διάλυση της δημόσιας υγείας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 7π.μ - 10π.μ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 25/2/2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ 
ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ, ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ  ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.  
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.