-->

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται οι απολύσεις στην Υγεία!

Έρχονται οι απολύσεις στην Υγεία!   Ανοιχτά πλέον τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μή, αναφέρουν στα άρθρα και στα σχόλιά τους από το χώρο της υγείας, τις απολύσεις που έρχονται. Αυτό δηλαδή που εμείς οι υγειονομικοί, (ιδιαίτερα όσοι είχαμε την πικρή πείρα της διαθεσιμότητας), ξέραμε ή διαισθανόμαστε ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα, το ...ανακάλυψαν επιτέλους και τα (κυρίαρχα - για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα) ΜΜΕ! Τα ίδια που...πέρισυ τέτοια εποχή έλεγαν και έγραφαν ότι ο χώρος της υγείας, που έχει ανάγκες και κενά, δεν θα θιγεί. Μέσα στο καλοκαίρι ήρθαν οι διαθεσιμότητες. Τώρα μιλάνε ανοιχτά για απολύσεις. Αλλά μήν ανυσηχείτε δεν θα πιάσει τα νοσοκομεία! Η γνωστή μέθοδος του σαλαμιού! Λες και η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν μας αφορά όλους. Λές και οι ίδιοι δεν δηλώνουν, προετοιμάζοντας το κλίμα, πως θα ιδιωτικοποιήσουν όλες τις υπηρεσίας (και) στα Νοσοκομεία. Αλλά και πάλι μην ανησυχείτε! δεν θα πιάσει το νοσηλευτικό!
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ! Ξέρουμε, πως το ίδιο καλά με τους οδηγούς, τα λογιστήρια, τη διατροφή κλπ μπορούν να αντικαταστήσουν με άλλους φτηνότερους και, βεβαίως, λιγότερους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό προσωπικό.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!  

Μάλιστα για του λόγού το αληθές διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το ygeia news.  

Επίσημο πλέον νόμο του κράτους αποτελεί το ΠΕΔΥ του Άδωνι και μαζί του φέρνει απολύσεις και λουκέτα στην Υγεία.

Οι 151 ψήφοι που νομιμοποίησαν το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επικύρωσαν ουσιαστικά τις επερχόμενες απολύσεις γιατρών αλλά και τα λουκέτα σε πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ, αφού πολλές μονάδες θα συγχωνευτούν.
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με εξαίρεση τα άρθρα για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, που μετατέθηκαν για την Τρίτη, φέρνει νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις γιατρών και υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν στη διαθεσιμότητα/κινητικότητα των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Μαζί με αυτά και η τροπολογία 1136, που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ και σε ζητήματα για τα ΝΠΔΔ.
Εκατοντάδες γιατροί –περίπου 3000 ευελπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης- θα δούνε την πόρτα εξόδου καθώς δεν αναμένεται να αποδεχθούν τη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα έφερνε λουκέτα στο ιατρεία τους.
Και αυτή η σχέση εργασίας είναι που έβαζε και βάζει τις μεγαλύτερες φωτιές στο χώρο της Υγείας.
Είναι ενδεικτικό ότι υπέρ μιας μεταβατικής περιόδου ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο σύστημα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τάχθηκαν και οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Τ. Νεράτζης και Κ. Σκρέκας, ενώ ειδική αντιμετώπιση ορθοπεδικών και χειρουργών ζήτησε ο Β. Κικίλιας στη Βουλή.
Ωστόσο οι γιατροί εντός των επόμενων ημερών και μέσα σε διάστημα επτά ημερών θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα Άδωνι: Μέσα ή έξω από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;
Από την απάντηση αυτή θα εξαρτηθεί και η απόλυσή τους καθώς εάν δε δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα απολυθούν αυτοδικαίως.
Η ρύθμιση αυτή είναι που φαίνεται να έχει και το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση η οποία ευελπιστεί να πάρει τον κόσμο με το μέρος της καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να καλύψει τα κενά στην περίθαλψη με τον ιδιωτικό τομέα. Με ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά κέντρα όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι ειδικά σε πόλεις και σημεία όπου θα μπει λουκέτο και σε πολυιατρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.