-->

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πανηπειρωτικό υγειονομικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013 στα Γιαννενα

Με αποφάσεις Γενικών Συνελευσεων, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της Ηπείρου (Πρέβεζα, Άρτα, Χατζηκώστα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων), απόφασισαν:

Την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013, στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι στις 15:00 Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Γιάννενα 12:30 το πρωί

Τα σωματεία των Νοσ. Πρέβεζας και Άρτας, θα έχουν λεωφορεία για την μετάβαση στα Γιάννενα
Καλούμε όλο το λαό της Ηπείρου, τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συλλογικότητες, να είναι μαζί μας στον αγώνα για:

το δικαίωμα στην δουλειά
 δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς διακρίσεις κι εξαιρέσεις

Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, θα αγωνιστούμε.
Θα συντονίσουμε τη δράση μας
με άλλα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία της περιοχής μας και της χώρας μας.
Θα σταθούμε αγωνιστικά αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που έχουν προγραφεί για να  ριχθούν στο κάδο της διαθεσιμότητας.

Η  πολιτική της κυβέρνησης,  της  ΕΕ  και του  ΔΝΤ, που στερεί το δικαίωμα του λαού για υγεία, υποβαθμίζει και κλείνει νοσοκομεία, βγάζει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα θα μας έχει συνεχώς απέναντι. 

Σημ: Το ότι η κατάσταση στην υγεία είναι καζάνι που βράζει εδώ και καιρό δεν είναι μυστικό. Καθώς τα "αποτελέσματα" της πολιτικής της κατάργησης της όποιας δωρεάν παροχής περίθαλψης και τα λουκέτα, επίσημα ή καμουφλαρισμένα, στις δομές περίθαλψης έχουν φτάσει στα όρια εργαζόμενους και ασθενείς. Όπως είχε προαναγγελθεί η επίθεση στα νοσοκομεία εκτός Αθηνών - Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει. Σωστά οι συνάδελφοί μας ξεσηκώνονται, σωστά αποφασίζουν και προσπαθούν για το αυτονόητο: ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

(Πήραμε το κείμενο της ανακοίνωσης από τους "Υγειονομικούς")

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου