-->

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Εργαζόμενοι ΨΝΘ: Αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις μεταφοράς, θα θρηνήσουμε θύματα

Τους υπευθύνους προ τον ευθυνών τους φέρνουν οι εργαζομένοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Θεσσαλονίκης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ έστειλε το, με αφορμή τις αποφάσεις για τη μεταφορά του Τμήματος Οξέων Περιστατικών στον χώρο όπου λειτουργεί η γυναικολογική κλινική στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και για τη δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων της οφθαλμολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι χώροι που επιλέχθηκαν είναι ακατάλληλο και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχιατρικών κλινικών και εγκυμονούν κινδύνους για τους ψυχικά ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες των νοσοκομείων.
"Αν τελικά υλοποιηθούν οι αποφάσεις, θα θρηνήσουμε θύματα και γι’ αυτό μέσα από το εξώδικο στέλνουμε μια προειδοποίηση στους υπευθύνους να αντιληφθούν τις ευθύνες τους." τόνισαν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Όπως ανάφερε ο ψυχίατρος και μέλος του ΔΕ του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ Θανάσης Βαξεβάνης, και οι δύο χώροι είναι ακατάλληλοι για τους ψυχικά ασθενείς και πως το γεγονός ότι μετά τη λήψη των αποφάσεων ανακοινώθηκαν διαθεσιμότητες δείχνει ότι όλα έγιναν για την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων.
Σημείωση δική μας: "ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ" Διαβάζουμε στο πανό που κρατούν οι εργαζόμενοι. Επιτέλους, επανέρχεται το αίτημα της πρόσληψης προσωπικού. Θα έπρεπε να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του αγώνα των υγειονομικών, όμως υπάρχει μια τάση να το ξεχνάμε προς όφελος του "εφικτού" .... Πρέπει όμως όλοι μας, και πρώτα απ' όλους η συνδικαλιστική ηγεσία, να κατανοήσουμε πως όταν δεν απαιτούμε το δίκαιο αίτημα των προσλήψεων, η συζήτηση φτάνει στις ...απολύσεις!
Πηγή thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.