-->

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Βουλιάζουν οικονομικά τα Νοσοκομεία! Διαγράφονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Σημ.: Καλά τα περιγράφει ο συντάκτης παρακάτω. Αλλά νομίζουμε ότι το βασικό είναι να καταλάβουμε πως όλη αυτή η ιστορία έγινε επίτηδες. Δηλαδή τι νόημα έχει ο δημόσιος ΕΟΠΥΥ να έχει οικονομικό αλισβερίσι με τα επίσης δημόσια Νοσοκομεία. Από τον κρατικό προυπολογισμό δεν βγαίνουν έτσι κι αλλοιώς τα λεφτά; Ετσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι αλλά ... τα νοσοκομεία πρέπει να καλύψουν όλο και περισσότερες ανάγκες με "ίδια έσοδα". Αν όμως δεν έχουν ιδια έσοδα τι θα γίνει; Εύκολο! δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες. Και ποιός τελικά θα πληρώνει; Επίσης εύκολο! Ο κοσμάκης. Να λοιπόν πως οι δαπάνες για την περίθαλψη κατρακυλάνε στο λαό. Το υποχρεωμένο, κατά το σύνταγμά, να παρέχει περίθαλψη κράτος σφυρίζει αδιάφορα...και λοξοκοιτάει τους ιδιώτες - που θα δίνουν και μειωμένες εισφορές.ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ;

* Με απόφαση της Κυβέρνησης διαγράφονται εκατομμύρια ευρώ, χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία, ενώ φορτώνουν και το ελεγκτικό έργο του ΕΟΠΥΥ στους νοσοκομειακούς γιατρούς έπειτα από την απόλυση των γιατρών του οργανισμού!


Η συνειδητή ''εγκληματική'' πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, διαγράφονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία. Τα χρέη αυτά είχαν δημιουργηθεί από ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο των ολοήμερων ιατρείων (απογευματινά κλπ) και σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Χαρακτηριστικά φαίνεται πως μόνο σε ένα νοσοκομείο της περιοχής μας και μέχρι τις 31-12-2011 τα χρέη ανέρχονται σε περίπου 700.000 ευρώ που ως τώρα δεν είχε πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ(!) με συνέπεια τα χρήματα αυτά να τα στερηθεί το νοσοκομείο που καλείται ''από ίδια έσοδα'' -όπως αναφέρει και ο νόμος 3868/10- να πληρώσει και τις πλεονάζουσες εφημερίες των γιατρών και τους μισθούς των επικουρικών γιατρών.
Πρόσφατο άλλωστε είναι και το πρόβλημα που αναδείχθηκε στο Νοσοκομείο ''Άγιος Ανδρέας'' με την έλλειψη γιατρών στην χειρουργική κλινική, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Α. Μαζαράκη, ανάλογη σοβαρή έλλειψη γιατρών αντιμετωπίζει και η ορθοπαιδική κλινική, χωρίς ωστόσο κανείς να δίνει λύση στα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου, ενώ ακόμη και η πρόσληψη επικουρικών γιατρών κινείται με ρυθμούς...χελώνας!

Ελεγκτές ΕΟΠΥΥ οι νοσοκομειακοί ιατροί!
Στο μεταξύ χθές δημιουργήθηκε πρόσθετο πρόβλημα στους νοσοκομειακούς ιατρούς καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου υγείας καλούνται οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ΠΠΝΠ, ''Άγιος Ανδρέας'', Θώρακος και Καραμανδάνειο να ορίσουν νοσοκομειακούς γιατρούς ως ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από την απόλυση των γιατρών του οργανισμού.
Θυμίζουμε πως στον ΕΟΠΥΥ απολύθηκαν και οι ελεγκτές ιατροί που είχαν προσληφθεί μετά το 2000 με την διαδικασία του ΑΣΕΠ και αυτό έχει σχολιαστεί δυσμενώς καθόσον κρίνεται παράνομο διότι αυτοί οι γιατροί εθεωρούντο μόνιμοι και ασκούσαν και ελεγκτικό έργο.
Η ανάθεση παράλληλων καθηκόντων ωστόσο στους Νοσοκομειακούς γιατρούς, τόσο στο ΠΠΝΠ όσο και στο Γ.Ν. Πατρών έγινε με πρόχειρο τρόπο, αφού σε αυτούς που ορίστηκαν ελεγκτές ΔΕΝ χορηγήθηκε ούτε ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, ούτε έχουν σφραγίδα ελεγκτή και επιπλέον υποχρεώνονται να απέχουν κάθε πρωϊ από το ιατρικό τους έργο προκειμένου να ελέγχουν τόσο τους νοσηλευόμενους όσο και εξωτερικούς ασθενείς που στέλνουν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας έτσι προβλήματα στην λειτουργία των κλινικών.
ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ /ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.