-->

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σωματείο Ασκληπιείου: Οι ''χορηγίες'' δεν κάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες υγείας

   Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» καλωσορίζουμε τη λειτουργία του νέου Αιμοδυναμικού εργαστηρίου, καθώς και την ανακαίνιση της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας. Όλοι μας, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι, αγωνιούμε καθημερινά για τη δυνατότητα του ΕΣΥ να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στον ασθενή.
Μία απλή επίσκεψη, (πολύ περισσότερο η νοσηλεία ή η εξέταση) στο νέο Αιμοδυναμικό εργαστήριο ή στην Καρδιολογική Κλινική θα κάνει τον καθένα να εκτιμήσει πολλαπλώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Είναι, όμως, αλήθεια, τα πράγματα τόσο πολύ απλά; Αρκεί να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι που όλα αυτά έγιναν «έστω και με την ευγενική δωρεά» κάποιων εφοπλιστών;
Δυστυχώς για το λαό αυτής της χώρας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Επειδή:


1·   Το Ασκληπιείο Βούλας, όπως και το υπόλοιπο ΕΣΥ, βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης…..
·    Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και το προσωπικό των εργαστηρίων, αγωνιούμε καθημερινά για τα εξαντλημένα αναλώσιμα (γάζες, γάντια, χειροπετσέτες, ράμματα, φιαλίδια για τις εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας κλπ, )…..
·    Αναγκαζόμαστε συχνά να ξαναστρώνουμε τα ίδια λερωμένα σεντόνια, αφού ο ιματισμός δεν ανανεώνεται και ζητούμε από τους συνοδούς των ασθενών μας να φέρουν σεντόνια από το σπίτι τους…..
·    Λειτουργούμε σε συνθήκες εντατικοποίησης, με βάρδιες όπου μία νοσηλεύτρια εξυπηρετεί 30 ασθενείς…..

Επειδή:
Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές μας, τέτοιες που καθιστούν το βιοτικό μας επίπεδο κοντά ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας…και επίσης μία αβάσταχτη φορολόγηση, σε πλήρη αντίθεση με το εφοπλιστικό κεφάλαιο….
Επειδή:
οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας ξεπερνούν πια τα 3 εκατομμύρια, οι μη έχοντες δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες δομές της υγείας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια και όλοι αυτοί συνωστίζονται στην είσοδο των ΤΕΠ αλλά δεν έχουν να πληρώσουν για κάτι που δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό και και κοινωνικό δικαίωμα…
Επειδή βλέπουμε να καταρρέει το κοινωνικό κράτος και τη θέση του να παίρνουν οι κάθε λογής «χορηγοί», «φιλάνθρωποι» και «ευεργέτες»…..
Καλωσορίζουμε, αλλά διεκδικούμε την οργάνωση ενός καθολικού, ολοκληρωμένου, ποιοτικού, ΔΩΡΕΑΝ, αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας, χρηματοδοτούμενου με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
Αλήθεια, ο ανασφάλιστος συμπολίτης μας (η μάνα, ο πατέρας, ο αδελφός, ο φίλος), που θα διακομισθεί με οξύ έμφραγμα στα ΤΕΠ θα έχει να πληρώσει για τη εξέταση τροπονίνης, που κοστίζει 15 ευρώ, είναι απαραίτητη για τη  διάγνωση του οξέος εμφράγματος;;; 
(παρεμπιπτόντως, ΔΕΝ καλύπτεται από ΚΑΝΕΝΑ ασφαλιστικό ταμείο!!!!!!!).
Ο ίδιος ασθενής, που θα αντιμετωπισθεί επιτυχώς από τους εξαίρετους καρδιολόγους μας, θα έχει να πληρώσει για τη στεφανιογραφία του;;;
Όχι, δεν θα έχει.


Βούλα, 12/02/2014
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Δ. Τοσονίδου                                                    Δ. Γαρδικλής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.