-->

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δραματική η υπερφόρτωση των νοσοκομείων, μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ, Τεράστια η αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης.

<<Ήδη καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος.>> 

Από Βασίλη Βενιζέλο,
 Τη δραματική υπερφόρτωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, μετά από την αναστολή της λειτουργίας των μονάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει τα εξής στην γραπτή δήλωσή του:
 "Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα Νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Πρόκειται για τρομακτικό φόρτο εργασίας, τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους Νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών. Ήδη καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος. Όσοι έχουν την ατυχία να επισκεφτούν αυτές τις μέρες δημόσιο Νοσοκομείο μιλούν για εικόνες που θυμίζουν Ιράκ και άλλες εμπόλεμες ζώνες. Κι ενώ εξελίσσεται αυτή η κατάσταση ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να περιέρχεται τους τηλεοπτικούς σταθμούς και να διασύρει τους γιατρούς ως υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση, ως να μην είναι ο ίδιος που διεκπεραιώνει ρόλο δολιοφθορέα στις υπηρεσίες υγείας της χώρας. Εάν χρονίσει αυτή η κατάσταση τότε θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή πολιτικής στο χώρο της υγείας. Αλλιώς σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού". 

 Από: ygeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου