-->

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ερ.Ντυνάν: ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ. ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΉΣΟΥΝ

Από το παρακάτω ρεπορτάζ που αφορά στο τί λέει η διοίκησή του E. NTYNAN και ποιά είναι τα οικονομικά στοιχεία, προκύπτει αβίαστα ότι το υπουργείο θέλει να το κλείσει ή να το πουλήσει. Απλήρωτοι 11 μήνες οι εργαζόμενοι και ακόμα είναι εκεί και κρατάνε το νοσοκομείο.

Κατά τα άλλα ο μητροπολίτης γλυφάδας (πρόεδρος ΕΕΣ) καταγγέλει για εκβιασμό τον υπουργό υγείας! (λέτε να είναι "αναρχικός" και ο μητροπολίτης κε υπουργέ;


εδώ η σχετική είδηση όπως δημοσιεύεται στο ygeianews:
Καταγγελία για "εκβιασμό" από τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη έκανε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ελλάς-Ορθοδοξία».
Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως "απειλήθηκε" από τον κ. Α. Γεωργιάδη, προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οποία τοποθετήθηκε με δικαστική πράξη τον περασμένο Οκτώβριο.
Όπως καταγγέλλει ο Μητροπολίτης, ο κ. Α. Γεωργιάδης τον "απείλησε" με δυσφήμιση, στην περίπτωση που παρέμενε Πρόεδρος!
Μάλιστα, ο κ. Παύλος ισχυρίζεται ότι, την ίδια τακτική ακολούθησε ο Υπουργός και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού, που αποτελείτο από δικαστές, στρατιωτικούς και επιστήμονες...)


Ερ.Ντυνάν: “Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά”! Τι απαντά η διοίκηση περί “λουκέτο”

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα με αφορμή το ενδεχόμενο να μπει ακόμη και λουκέτο στο νοσοκομείο Ερρικος Ντυνάν δεδομένου ότι δικαστική απόφαση υποχρέωσε το υπουργείο Υγείας να αποσύρει το διοικητικό συμβούλιο από το σωματείο Ερυθρός Σταυρός που είχε ορίσει. 
Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία τόσο του φιλανθρωπικού σωματείου όσο και του Ντυνάν. 
Άλλωστε τα χρέη και τον δύο φορέων είναι δυσθεώρητα και το ΕΣΥ δεν μπορεί να αναλάβει και να εντάξει στους κόλπους του το νοσοκομείο. 
Ωστόσο ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Ντυνάν Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “δεν υπάρχει διοικητικό κενό στο Κοινωφελές ΄Ιδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. 
Οι 824 εργαζόμενοι (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό κ.α.) και οι 180 Ιατροί του, με την αρωγή της Πολιτείας και της πιστώτριας Τράπεζας, λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης άριστες υπηρεσίες υγείας, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται, κατά μέσο όρο, 11 μισθοί”.
είναι πολλά τα λεφτά
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ.Γεωργιάδης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστά 280 εκατ. ευρώ και ο Ερυθρός Σταυρός 40 εκατ. ευρώ. 
Χρέη που θα αναλάμβανε η πολιτεία αλλά λόγω της δικαστικής απόφασης δεν μπορεί πλέον να αναμιχθεί. 
Το νοσοκομείο πάντως είναι προστατευμένο μέχρι τις 30 Απριλίου καθώς του είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας ειδική διαπιστωτική πράξη ώστε να μπορεί να έχει φορολογική ενημερότητα αλλά φαίνεται πως καμία κίνηση δεν είναι τελικά αρκετή για να αποτραπεί μια δυσάρεστη εξέλιξη. 
Πάντως μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σε εξέλιξη για το Ερρίκος Ντυνάν  οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες για την πώληση του νοσοκομείου καθώς οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από διάφορους επενδυτές συζητούνταν κανονικά.
Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τόσο Γερμανικοί Όμιλοι όσο και Τούρκοι επιχειρηματίες που θέλουν να βάλουν… πόδι στην ελληνική Υγεία.  
Μ αυτά και μ αυτά όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα παραπαίει καθώς υπολειτουργεί το τελευταίο διάστημα με πολλούς γιατρούς να αποχωρούν λόγω ανασφάλειας για το μέλλον. 

Από: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.