-->

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται τώρα εμβολιασμός για τη γρίπη!

Ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε η κ. Κρεμαστινού, ούτε κανένας επιδημιολόγος δεν εμφανίστηκε για να μιλήσει για τη γρίπη.
Τουναντίον, εμφανίστηκαν σήμερα εν χορώ και με ύφος καθηγητών επιδημιολογίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μπέζας και η Ζέτα Μακρή για να μιλήσουν ως ειδήμονες και να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία εμβολίων και τους 62 θανάτους ασθενών από τη γρίπη.
Η έπαρση των επικίνδυνα αδαών που παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων..
Με το κερί ψάχνουν εκατοντάδες ασθενείς στην χώρα μας να βρούν ένα αντιγριππικό εμβόλιο αφού τα φαρμακεία έχουν στεγνώσει.Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η φονική επέλαση του Η1Ν1 καθώς τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ραγδαία  με τους νεκρούς να αγγίζουν πια τους 61ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ περισσότεροι.
Ανοχύρωτη βρήκε την Ελλάδα η γρίπη με συνεπεία να μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών στην χώρα μας.
Την ίδια στιγμή σε απόγνωση είναι οι ασθενείς αλλά και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν επαρκώς αλλά και σε αυτή την ύστατη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβολιασμό δεν βρίσκουν ούτε για δείγμα εμβόλιο.
Από την πλευρά του το υπουργείο υγείας αναφέρει ότι φέτος εμφανίσθηκε ένα νέο στέλεχος της γρίπης με συνέπεια να αποσυρθούν τα εμβόλια.
Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αλματώδη αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας, καθώς μόνο τα τελευταία 24ωρα στη λίστα με τα θύματα προστέθηκαν άλλοι 10 άνθρωποι με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλέον τους 61. 
Να σημειωθεί εδώ ότι στην πανδημία της γρίπης του 2009 είχαν χάσει την ζωή τους 180 συνάνθωποί μας.
Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι φέτος η νοσηρότητα είναι στα ύψη σε σύγκριση με τους δύο περασμένους χειμώνες. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα μόνο μέσα σε μία μέρα έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες, όλοι πάνω από τα 50 αλλά με υποκείμενα νοσήματα.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεκάδες άτομα και άρα είναι ορατός ο κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Συνολικά από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση 168 ασθενείς, κυρίως χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένοι, στην πλειονότητα τους δεν είχαν εμβολιαστεί.

Από: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου