-->

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 100 ασθενείς με προχωρημένο πάρκινσον υποφέρουν επειδή ο ΕΟΠΥΥ και τα Νοσοκομεία δεν πληρώνουν τα υλικά. Ας πληρώσουν οι ίδιοι αν έχουν!

H είδηση συγκλονίζει κυριολεκτικά και προέρχεται την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου από ανακοίνωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ):
"Σε προχωρημένο στάδιο η Νόσος του Πάρκινσον εμφανίζει δυσκαμψίες, βραδυκινησία, τρόμο και έντονη υπερκινησία. Όταν εξαντλούνται τα όρια της φαρμακευτικής αγωγής σαν μοναδική λύση στο πρόβλημα της πάθησης του ασθενούς είναι η εμφύτευση ηλεκτροδίων στον υποθάλαμο πυρήνα του εγκεφάλου αμφοτερόπλευρα.
Η εμφύτευση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου με μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής (>20ετών) και με τα συνοδά ηλεκτρόδια γίνεται από Δημόσια Νοσοκομεία (Νευροχειρουργικές κλινικές). Η κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 35.000 ευρώ, εγκρίνεται από το ΚΕΣΥ (σας κοινοποιούμε σχετική έγκριση).
Όμως οι Ασθενείς ταλαιπωρούνται πολλούς μήνες καθότι τα Ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον και δεν αναλαμβάνουν την αγορά των υλικών και την εμφύτευση.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει ούτε ευρώ στα Νοσοκομεία αν και καλύπτει την δαπάνη, καθότι «χρωστάει και της Μιχαλούς».
Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται στη λίστα αναμονής τρεις Ασθενείς. Στα Νοσοκομεία της Χώρας είτε για εμφύτευση είτε για αλλαγή μπαταρίας είναι στη λίστα αναμονής πάνω από 100 Ασθενείς. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εμφύτευση λόγω κόστους. Την καθυστέρηση την πληρώνουν οι Ασθενείς, οι οικογένειες και βέβαια επιβαρύνονται συνεχώς τα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της Νόσου.

 Από Βασίλη Βενιζέλο (ygeia360)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.