-->

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Για ακτινοθεραπεία σε Δημόσιο νοσοκομείο ραντεβού τον Μάρτιο του 2017! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Γολγοθάς εξακολουθεί να είναι ακόμη μία ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο αφού η αναμονή φθάνει και τον Μάρτιο του 2017.
Η ζωή χιλιάδων ασθενών κρέμεται σε μια κλωστή αφού παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες για ελλείψεις μηχανημάτων ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, η αναμονή συνεχίζει να είναι 6 και 7 μήνες. Αποτέλεσμα είναι πολλά περιστατικά να μην φθάνουν καν για ακτινοθεραπεία αφού οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους πριν ακόμη υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για τις καθυστερήσεις έναρξης της ακτινοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς.

   Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τον περασμένο Μάιο είχε ζητήσει τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις μεγάλες αναμονές για έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών, με αναφορά που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα. Ο ΙΣΑ έκανε λόγο για απαράδεκτη και εγκληματική αναμονή που μπορεί να φθάνει έως και τους έξι μήνες.
   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Γιώργος Πισσάκας εξηγεί στο HealthReport.gr: «Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις σε πολλά νοσοκομεία το επόμενο ελεύθερο ραντεβού για ακτινοθεραπεία είναι τον Μάρτιο του 2017. Όμως σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου όπως κεφαλής και τραχήλου ή σε κάποιες μορφές γυναικολογικού καρκίνου η έναρξη της ακτινοθεραπείας πρέπει να είναι άμεση»!
   Σύμφωνα με τον κ.Πισσάκα ετησίως στη χώρα μας περίπου 30.000 ασθενείς χρειάζονται ακτινοθεραπεία αλλά τελικά μόνο 22.000 με 23.000 φθάνουν σε ακτινοθεραπευτικά τμήματα για να υποβληθούν στη θεραπεία. Η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ήδη μελετά το γεγονός και συγκεντρώνει στοιχεία γιατί χιλιάδες ασθενείς δεν κατορθώνουν να κάνουν τελικά ακτινοθεραπεία ενώ τη χρειάζονται. «Είμαστε πολύ κοντά στο να αποδείξουμε και με στοιχεία πια, ότι τελικά οι ασθενείς που δεν κατορθώνουν να φθάσουν για ακτινοθεραπεία λόγω έλλειψης μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, χάνουν τελικά τη ζωή τους εξαιτίας αυτού» σημειώνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
   Θανάτους λόγω καθυστέρησης στην ακτινοθεραπεία είχαν καταγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία πρόσφατα (ΠΟΕΔΗΝ).
{...}

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.