-->

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μόνιμοι ή επικουρικοί οι "10.000 νέοι νοσηλευτές και γιατροί για το ΕΣΥ";


(Σημ. Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα είναι σοβαρά ενώ η αλήθεια μία: Χρειαζόμαστε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες περίθαλψης. Η αντιμετώπιση των αναγκών με ολίγους επικουρικούς, ΄τινάζει τη...μπάνκα στον αέρα, εξαντλώντας τους προυπολογισμούς των Νοσοκομείων, ενώ το κόστος της περίθαλψης ,για άλλη μια φορά κατεβαίνει προς την τσέπη του κόσμου... Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)


Τα χαρακτηριστικά μιας... φωτοβολίδας είχε η εξαγγελία για την Υγεία, στην οποία προέβη μεταξύ άλλων το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)!

Χωρίς, ασφαλώς, να διευκρινίσει εάν θα πρόκειται για μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής σχετικά:

"Μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, 10.000 (sic) νέοι νοσηλευτές και γιατροί θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα την οποία έχουμε όλοι μας για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σήμερα, όπου σαράντα νοσηλευόμενοι ασθενείς περιμένουν τη νοσηλεία τους από μία νοσηλεύτρια"...

Υπενθυμίζεται ότι, εάν πρόκειται για επικουρικό προσωπικό, νοσηλευτές και γιατροί, τότε η μισθοδοσία τους θα καταβάλλεται από τα ίδια τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα παραμείνουν στο σύστημα έως ότου εξαντληθεί το σχετικό κονδύλι το οποίο θα κατανεμηθεί στα περισσότερα από 100 νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το ως άνω κονδύλι θα αποτελεί μέρος μόνον από τα δημόσια έσοδα ύψους 246 εκατ. ευρώ, τα οποία απέφερε η διαδικασία του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.


Από Βασίλη Βενιζέλο (ygeia360)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.