-->

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

Σε κατάσταση... συναργερμού βρίσκονται τα συνδικάτα της χώρας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο περιθώριό της.

Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων είναι προγραμματισμένο να κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα:
Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα (10/09) συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα,στην ανεγία στη φτωχοποίηση».
Οι δράσεις που προγραμματίζει η ΓΣΕΕ στο περιθώριο της ΔΕΘ 2016, ξεκινούν από αύριο Τρίτη και είναι οι εξής:
α) Στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
β) Στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32, τηλ. 2310/252910-11, 2310/252935) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:«Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση - Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν έγκριτοι νομικοί και συνδικαλιστικά στελέχη, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
γ) Στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο A.D. IMPERIAL PALACE (Αντιγονιδών 13 τηλ.2310/508300), θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).
Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία,την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί του εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση «που έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 9 Σεπτμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ομονοίας».

Επίσης, Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενόψει της φετινής ΔΕΘ, η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 11:00 π.μ., στο Μοναστηράκι, και πικετοφορία στους δρόμους του κέντρου.
 Η Παράταξη τονίζει πως η επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στους εργαζόμενους και το λαό συνεχίζεται!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει πρόθυμα την εφαρμογή των μνημονίων που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ ένας νέος γύρος σκληρής επίθεσης στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα βρίσκεται μπροστά μας.
Η φετινή ΔΕΘ δεν είναι παρά η έναρξη αυτού του νέου γύρου επίθεσης, κρυμμένη πίσω από ψεύτικα λόγια περί «δίκαιης ανάπτυξης», την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι στενάζουν κάτω από τη συνεχή λεηλασία μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, και τη φοροληστεία.
Την ίδια ώρα, το πολεμικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στην περιοχή μας και στον κόσμο -απ’ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή- ως αποτέλεσμα των οξυμένων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Εξέλιξη που δημιουργεί νέα κύματα ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και νέους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς μας λαούς.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο δρόμος της εργατικής και λαϊκής αντίστασης, της διεκδίκησης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης αποτελεί τη μοναδική διέξοδο κι ελπίδα.



(Στοιχεία πάρθηκαν από δημοσιεύματα στο internet)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.