-->

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αίτημα για επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων στα Νοσοκομεία που δεν το λαμβάνουν

nos ag nikolaou
Σημ. Ακόμα περισσότερο, χορήγηση χωρίς εξαίρεση στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, χωρίς "παραθυράκια", θα λέγαμε εμείς. (πχ γιατί να εξαιρείται το προσωπικό ασφαλείας;)
Είναι καιρός το αίτημα να γίνει καθολικό και να το διεκδικήσουμε αγωνιστικά. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να το κερδίσουμε.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρ. Ξανθό με την οποία ζητείται η επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων στα Νοσοκομεία που δεν το λαμβάνουν μέχρι σήμερα, ενώ το δικαιούνται, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου Κρήτης. Στην επιστολή εκφράζεται επίσης η αντίθεση του συλλόγου σε κάθε συζήτηση για κατάργηση ή περικοπή του εν λόγω επιδόματος από 1/1/2018, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εξοντωτικό για όλους τους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και έχουν ήδη τα τελευταία 6 χρόνια χάσει το 50% της ονομαστικής αξίας των μισθών τους. Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής αναλυτικά:
Κύριε υπουργέ
Με την υπ'αριθ.οικ.2/16519/0022/24-2-2012 Κοινή Υπουργική απόφαση καθορίστηκαν τα σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Με βάση αυτές τι ρυθμίσεις το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ - ΙΔΟΧ) του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού ανά κατηγορία ως εξής:
α) Κατηγορία Α΄ σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
β) Κατηγορία Β΄ σε εβδομήντα (70) ευρώ.
γ) Κατηγορία Γ΄ σε τριάντα πέντε (35) ευρώ.
Στην κατηγορία Α΄ περιλαμβάνονται οι κάτωθι ειδικότητες από το χώρο της υγείας: Το προσωπικό νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαστηρίων και καθαριότητας, οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε ακτινολογικούς θαλάμους και εμφανίσεις, οι οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων - διασώστες και οι συντηρη­τές πειραματόζωων των Νοσοκομείων, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Χώρας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, των Ν.Π.Δ.Δ. του Τομέα Πρό­νοιας και των Αγροτικών Ιατρείων τα οποία υπάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι Θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και Κλι­νικών.
Στην κατηγορία Β΄ περιλαμβάνονται οι κάτωθι ειδικότητες από το χώρο της υγείας: Το τεχνικό προσωπικό και το προσωπικό που εργάζεται στην εστίαση και στον ιματισμό των Νοσοκομείων, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Χώρας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέ­ντρων Υγείας, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, των Ν.Π.Δ.Δ. του Τομέα Πρόνοιας και των Αγροτικών Ιατρείων τα οποία υπάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Στην κατηγορία Γ δεν περιλαμβάνονται ειδικότητες από το χώρο της υγείας.
Επειδή από την εν λόγω ΚΥΑ προέκυψε άδικη και άνιση μεταχείριση εργαζομένων στα Νοσοκομεία που δεν περιλαμβάνονται στις ειδικότητες της εν λόγω ΚΥΑ, ζητούμε να συμπληρωθεί ως εξής:
• Στην Α κατηγορία να περιληφθούν οι εργαζόμενοι της ιατρικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων που αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (φυσικοθεραπευτές, βιολόγοι κ.α).
• Στη Γ κατηγορία να περιληφθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι της διοικητικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων, αφού εκ των πραγμάτων εργάζονται σε χώρο ανθυγιεινής εργασίας.
Επίσης εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε συζήτηση για κατάργηση ή περικοπή του εν λόγω επιδόματος από 1/1/2018, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εξοντωτικό για όλους τους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και έχουν ήδη τα τελευταία 6 χρόνια χάσει το 50% της ονομαστικής αξίας των μισθών τους.
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.