-->

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!

   
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πλάτη του Αμαλία Φλέμιγκ, και των εργαζομένων του επιχειρείται να διοχετευτεί η γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα και να λασπώσει τα πάντα. Είναι εύκολο! Δεν χρειάζεται να πεις ψέμματα, χρειάζεται η ...μισή αλήθεια και ολίγη κοπτοραπτική! 


   Βεβαίως και το Φλέμιγκ δεν είναι η μοναδική περίπτωση Δημόσιου Νοσοκομείου που υποφέρει, μακάρι να ήταν! Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα στο Νοσοκομείο μας που, κατά περίπτωση, στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. 
   Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση Νοσοκομείου που, παρά το χτύπημα, τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων και τη διάλυση μεγάλου μέρους του,  έμεινε ανοιχτό, ενώ είχε "προγραμματιστεί" για λουκέτο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και τον τότε υπουργό Γεωργιάδη.
  Υποχρεώθηκαν να παραβούν τις εντολές της Τρόικας και των άλλων αφεντικών τους, προς μεγάλη απογοήτευση του Άδωνη, που μας έβριζε τεμπέληδες με κάθε ευκαιρία, από τηλεοράσεως. Ήταν ο αγώνας των εργαζομένων και των κατοίκων, οι κινητοποιήσεις μας από κοινού με τους εργαζόμενους των όμορων Νοσοκομείων, που απέτρεψαν το λουκέτο. 

   Αυτοί οι "τεμπέληδες" που απέμειναν, ακόμα λιγότεροι σήμερα, εξυπηρετούν πάνω από 3.000 συμπολίτες μας κάθε μήνα και αγωνίζονται να κρατήσουν το Νοσοκομείο, να βγάζουν εφημερίες πόλης και να νοσηλεύουν ασθενείς που έχουν ανάγκη. 
   Ναι, όπως και πολλά άλλα Νοσοκομεία είμαστε σε τραγική κατάσταση από άποψη προσωπικού και υποδομών και πως ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την κατάρρευση είναι η αποφασιστική ενίσχυση του Νοσοκομείου. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις λειτουργίες και το προσωπικό του Α. Φλέμιγκ, κάτι το οποίο δεν έχει βεβαίως γίνει παρά τις δεσμεύσεις.

   Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα, που υποχρεωθήκαμε για άλλη μια φορά να αναφέρουμε παραπάνω,με πολλές ακόμα λεπτομέρειες, που παρ' ότι ειπώθηκαν στον ρεπόρτερ του STAR όταν ζήτησε να του μιλήσουμε, δεν βρέθηκε τρόπος να χωρέσει ολόκληρη στο σχετικό ρεπορτάζ.
   Με έκπληξη διαπιστώσαμε, όταν προβλήθηκε, πως είχε πέσει... κοπτοραπτική, ώστε εκείνο που έμεινε σαν γενική εικόνα, είναι πως το Νοσοκομείο κατέρρευσε ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο, πως η έλλειψη προσωπικού είναι χτεσινή και πως όπου να' ναι γκρεμίζεται!

   Ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο να τα βάλουμε με τους επαγγελματίες της ενημέρωσης. Σεβόμαστε επίσης την αγωνία κάθε εργαζόμενου που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Πιστεύουμε όμως πως η μόνη λύση είναι ο μαζικός αγώνας, η κινητοποίηση και η απεργία, ενάντια στον εργοδότη, ενάντια στις πολιτικές της ανεργίας και της εξαθλίωσης που ακολουθούν το σύστημα και οι κυβερνήσεις του. Δεν είναι σε καμία περίπτωση, οι αντιπολιτευτικές τρικλοποδιές και μάλιστα στην πλάτη άλλων εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΟΛΗΣ) ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ:

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που μας ζητήθηκε από ΜΜΕ να μιλήσουμε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα σε χρόνο που δεν υπάρχει κινητοποίηση ή άλλη μαζική εκδήλωση, δεχτήκαμε να το κάνουμε, έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, προστατεύοντας έτσι τη λειτουργία του. 

1. Το μεγαλύτερο μέρος της αναφοράς του Προέδρου του Σωματείου αφορούσε την απόπειρα λουκέτου στο Φλέμιγκ, την διάλυση δομών και κλινικών από τον Γεωργιάδη, τους αγώνες των εργαζομένων και την τρομακτική έλλειψη προσωπικού. Ως παραδείγματα αναφέρθηκαν τόσο η περίπτωση της Μ.Τ.Ν. όσο και η κατάργηση της Πνευμονολογικής κλινικής. ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ! ("Χάθηκε" και η αναφορά πως πρόσφατα μία πνευμονολόγος, τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο ως "έκτακτη βοήθεια" - χωρίς βεβαίως να υποκαθιστά την ανάγκη Ολόκληρης της κλινικής που κατάργησε ο Γεωργιάδης).

2. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΔΩΝΗ - ΒΟΡΙΔΗ, ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ & ΤΣΑΓΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ. 
(Χρησιμοποιούνται και άλλοι "όροι", όπως μεταφέρθηκαν , ενοποιήθηκαν κλπ. - Εμείς επιμένουμε στο καταργήθηκαν γιατί αυτή είναι η αλήθεια) 

3. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ (ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

4. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΣ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ,3Ο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ...ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ.

(Μέχρι το '13, υπήρχε Τεχνική Υπηρεσία στελεχωμένη, γίνονταν συμβάσεις συντήρησης, ώστε το κτίριο γενικά ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που επέτρεπε η παλαιότητά του, ενώ όλα τα μηχανήματα του Φλέμιγκ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Από τις διαθεσιμότητες και μετά ελάχιστα έχουν γίνει.

5. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ, ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ωστόσο και αυτή η αναφορά "κόπηκε"!

Τέλος, εκείνο που υποστηρίζουμε ως Σωματείο εργαζομένων είναι πως ο ρόλος μας δεν είναι νεροκουβαλητών, ούτε συμπολιτευτικών ούτε αντιπολιτευτικών, πόσο μάλλον που ο καυγάς γίνεται για τα συμφέροντα των "επενδυτών" και του κεφαλαίου. Γι΄αυτό εξ' άλλου και μας ενοχλεί, όταν τέτοιο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη μας.
ΕΚΕΙΝΟ που υποστηρίζουμε είναι η ανάπτυξη του κινήματος των εργαζομένων ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων, ενάντια στην κατάργηση όσων κατακτήθηκαν με αίμα. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για το δικαίωμα στη δουλειά, για μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, ενάντια στα λουκέτα, ΓΙΑ ΙΣΗ - ΠΛΗΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ <<ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ>>



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.