-->

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκό Συλλαλητήριο 27/9 ενάντια στο ξεπουλημα των ΔΕΚΟ

  Αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, έρχεται για ψήφιση από την Κυβέρνηση, το πολυνομοσχέδιο - προαπαιτούμενο που << μεταφέρει τις έξι μεγαλύτερες ΔΕΚΟ, ανεκτίμητης εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ). 
   Η ΕΔΗΣ θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του γνωστού Υπερταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ουσιαστικά θα διευθύνεται από τους πιστωτές και στο οποίο σταδιακά θα κατευθυνθεί προς εκποίηση όλη η εθνική περιουσία.>> (Από το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ, που καλεί αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ στη Βουλή, σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας. Διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ.)

    Πέρα από το γεγονός του ξεπουλήματος που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις στα δημόσια αγαθά και λουκέτο σε ό,τι δεν έχει κέρδος, σε νέα βάσανα δηλαδή το φτωχό κόσμο, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που ξέρουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά, είναι σε κινητοποιήσεις και πρέπει να στηριχτούν. 

 Ας μη ξεχνάμε πως και αυτή τη φορά ο αγώνας δίνεται μέσα σε συνθήκες ήττας, με υποταγμένη τη συνδικαλιστική ηγεσία που αναζητά αντιπολιτευτικά προσχήματα αγωνιστικότητας και αναγνώρισης. Γι' αυτό και το πασπάλισμα με μπόλικη αγωνιστική φρασεολογία. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ενώ είναι γνωστό επί πολλούς μήνες το ξεπούλημα και πολλές φορές επιβεβαιωμένο από την κυβέρνηση (που <<θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της>> - τα μνημόνια δηλαδή), η συνδικαλιστική ηγεσία - ΑΔΕΔΥ έκανε ...καλοκαιρινές διακοπές!. και καλεί την ημέρα ακριβώς ψήφισης του νόμου σε απογευματινό συλλαλητήριο.Φαίνεται πως το θέμα δεν ήταν αρκετά σοβαρό για να σηκωθεί απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ο αγώνας θα κλιμακωθεί ...μετά το νόμο!
 Ποιόν να πείσει λοιπόν σήμερα με "αγωνιστικές κορώνες";

 Γι' αυτό και το βάρος της στήριξης των κινητοποιήσεων πέφτει σ' εμάς. 
Συνάδελφοι, η μόνη πραγματική δυνατότητα αντίστασης βρίσκεται στη δική μας συμμετοχή. 

Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ γιατί μας αφορούν! 
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε λογής ξεπούλημα και λουκέτο δομών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.