-->

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιους χτυπάνε οι 3 αλλαγές «φωτιά» στο Ασφαλιστικό.

   Η άμμος στη κλεψύδρα τελειώνει και με τους δανειστές να βρίσκονται μια ανάσα από την επιστροφή τους στην Αθήνα και την νέα αξιολόγηση, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να… τα παραδώσει όλα. Καμία κοινωνική ομάδα δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο με το νέο Ασφαλιστικό που «κλειδώνει» καθώς η κυβέρνηση υποχωρεί σε 3 ζητήματα- «φωτιά», ώστε να ξεμπλοκάρει η δεύτερη υποδόση ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
     «Θυσία» θα γίνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που θα δουν νέες κρατήσεις στα εισοδήματά τους, με τις εξελίξεις να τρέχουν άμεσα στη Βουλή.
Οι αλλαγές προβλέπουν:
– την εξαίρεση από το ευνοϊκό καθεστώς της ασφάλισης στον ΟΓΑ για ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων σε δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό από 1/1/2017 θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΑΕΕ και έτσι θα έχουν κρατήσεις για κύρια ασφάλιση και υγεία θα είναι 26,95%.
– την ανάκληση των εκπτώσεων που ίσχυαν για τους νέους ελεύθερους επιστήμονες και τους αγρότες και οι οποίες θα ίσχυαν από 1/1/2017. Με βάση τις εκπτώσεις αυτές οι αγρότες θα πλήρωναν 4,73% και 5,84% τα επόμενα 2 χρόνια και όχι 6,95% υπέρ υγείας, ενώ αντίστοιχα οι νέοι επιστήμονες 4,75% για 2 χρόνια και 5,91 για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι εκπτώσεις αυτές πλέον δεν υφίστανται και μένει να δούμε αν θα πληρώνουν απευθείας από 1/1/2017 ολόκληρο το ποσό ή αν θα μειωθεί η έκπτωση.
– Η τρίτη αλλαγή αφορά στην έκπτωση 15% στην εξαγορά πλασματικών ετών, η οποία πλέον μειώνεται στο 2% έκπτωση για κάθε έτος εξαγοράς. Δηλαδή αν κάποιος πληρώσει εφάπαξ όλο το ποσό για 7 έτη θα έχει έκπτωση 14%, ενώ αν κάποιος αγοράσει 3 έτη θα έχει έκπτωση 6% κ.ο.κ.
       Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο μπορούν να αναγνωρίσουν έως και 12 πλασματικά έτη, ενώ όσοι ασφαλίζονται στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 7 χρόνια
Αναδημοσίευση από ¨ΤΟ ΧΡΗΜΑ¨.
(Το πήραμε από: sismanoglio.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου