-->

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Ο ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ...ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ!

Ακόμα χαλασμένος ο Αξονικός του Σισμανογλείου! 
Στο Φλέμιγκ το βάρος των εξετάσεων! 

  . Αυτό από μόνο του δεν είναι είδηση, οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να χαλάσει. Η είδηση είναι πως μετά από πολλές μέρες η βλάβη, η οποία ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς οι λυχνίες των τομογράφων έχουν συγκεκριμένα όρια. ζωής. Επίσης πως απαιτούνται 60.000 € για την αποκατάστασή του που φαίνεται να μην υπάρχουν.
Πολλές μέρες τώρα ο ένας και μοναδικός αξονικός τομογράφος (ο δεύτερος δεν λειτουργεί έτσι κι' αλλιώς)  στο Σισμανόγλειο είναι χαλασμένος
   Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι βέβαια (τι άλλο;) να ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι καθώς αναγκάζονται να έρχονται στο Φλέμιγκ τόσο έκτακτα κατά τις γενικές εφημερίες όσο και οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς. Πάλι καλά θα έλεγε κάποιος, που υπάρχει κι' αυτή η εναλλακτική για τους αρρώστους, όμως αυτή η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη και καταστροφική, γιατί:

    1.Ο  λαός μιας τεράστιας περιοχής της Αττικής ταλαιπωρείται και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του γιατί είναι χαλασμένο και δεν επισκευάζεται άμεσα ένα μηχάνημα στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ούτε συζήτηση για την υποχρέωση της πολιτείας να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά με κονδύλια που ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕ΅ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
   Εδώ έρχεται στην επιφάνεια, ένα ζήτημα που έχουμε θίξει πολλές φορές. Έχει να κάνει με τα νέα μνημόνια, με το "σπρώξιμο στην ιδιωτική πρωτοβουλία" ,την προσπάθεια  δηλαδή ώστε τη "χασούρα" του συστήματος να την πληρώσει ξανά ο κόσμος, ενώ το κράτος αποτραβιέται από την υποχρέωση παροχής περίθαλψης έιτε πρακτικά είτε "μουλωχτά".
    2. Αυτή η εξέλιξη, στην πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο απρόβλεπτη, ούτε θα είναι μεγάλη  "μαντεψιά" αν προφητέψουμε πως θα επαναληφθεί και στο μέλλον. Με τη δεδομένη κατάσταση στα Νοσοκομεία μας, όσο οι "Θεσμοί" ξένοι και δικοί, επιβάλλουν στραγγαλισμό σε κάθε κοινωνική παροχή, τόσο θα εμφανίζονται  ελλείψεις, όλο και συχνότερα κάτι θα χαλάει και οι ασθενείς θα προστρέχουν αναγκαστικά στο κοντινότερο Νοσοκομείο που λειτουργεί.  (ή θα πληρώνουν από την τσέπη τους...)

    3. Το καψώνι αυτό της μεταφοράς ασθενών επιβαρύνει και ταλαιπωρεί όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό που όντας λιγοστό αναγκάζεται να φορτώνεται επιπλέον βάρδιες και να διαλύεται οποιαδήποτε κανονικότητα στη ζωή τους. Τεχνολόγοι, γιατροί, οδηγοί και οχήματα, συνοδοί -  ειδικευόμενοι γιατροί που εξοντώνονται κυριολεκτικά.
    4. Όσο η κατάσταση αυτή "τραβάει", τόσο πιο γρήγορα  και σίγουρα θα έρθει η στιγμή να χαλάσει και ο τομογράφος του Φλέμιγκ. Και η ταλαιπωρία θα συνεχίζεται...
    4. Τέλος πρέπει να βγάλουμε ένα ακόμα συμπέρασμα, που ισχύει για την περίπτωση των Νοσοκομείων μας αλλά και για κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση.
ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ;
    Το επιχείρημα που έχουμε ακούσει πολλές φορές και δυστυχώς ψιθυρίζεται ακόμα και σήμερα, είναι εκείνο της Οικονομίας Κλίμακας (άλλη φράση της μόδας αυτή!).Αυτή η σοφιστική, αφού καταπίνει το γεγονός πως το Φλέμιγκ και κάθε Φλέμιγκ που έχουν βάλει στο μάτι για λουκέτο, εφημερεύει διαφορετικές, επιπλέον μέρες και ξεχωριστά από τα άλλα Νοσοκομεία, δηλαδή επιπλέον ημέρες το μήνα πρόσβαση σε επείγουσα περίθαλψη, καταλήγει στο εξής: Αφού υπάρχει (πχ) αξονικός στο Σισμανόγλειο, γιατί να υπάρχει και στο Φλέμιγκ; Τον κλείνουμε και κάνουμε οικονομία! Ίσως! Οικονομία σε €, (όχι για το λαό - αυτός θα πληρώσει έτσι κι αλλιώς), σπατάλη σε ανθρώπινες ζωές!
   
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αφου, χωρία αμφιβολία, η κατάσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι αυτή που περιγράφηκε, όπως και κάθε τι που έχει σχέση με τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην περίθαλψη, είναι υποχρέωση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος να παλέψει, να διεκδικήσει και να κατακτήσει καλύτερες συνθήκες, να υποχρεώσει σε λύσεις. Και αυτό να το κάνει δίπλα στους εργαζόμενους με ανάπτυξη και δυνάμωμα των αγώνων.  (Η ανταλαγή ανακοινώσεων και τα διάφορα επικοινωνιακά show αφ' υψηλού είναι ξένα...νιτερέσια και δεν εσυνιστούν συνδικαλιστική δράση).

 ΓΙ ΑΥΤΟ:

1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΗΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

2. ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

3. ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.