-->

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ειρηνοδικείο Καλαμάτας: Απόφαση για Επιστροφή του 13ου & 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους

Σημ. Αναδημοσιεύουμε την είδηση την αξία της οποίας βεβαίως δεν υποτιμούμε. Η γνώμη μας πάντως είναι πως πρόκειται για μια πολύ "ακριβή" για το σύστημα απόφαση, ώστε να αφεθεί στην τύχη κάποιου ειρηνοδικείου της περιφέρειας. Εξ' άλλου η ιστορία δείχνει που καταλήγουν τέτοιες αποφάσεις. Ας μη βιαστούμε λοιπόν για την ...είσπραξη λοιπόν, η οποία δεν πρόκειται να προκύψει μόνο με τη συνδρομή των δικαστηρίων. Για να πάρουμε πίσω έστω και το παραμικρό που μας έκλεψαν, χρειαζόμαστε χωρίς έντονες, διαρκείς και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων...εργατικό κίνημα από τα κάτω. 



Μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας προκαλεί αίσθηση και προβληματισμό στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δικαστήριο χαμηλού βαθμού και θα ακολουθήσουν κι άλλες δίκες. Εφόσον τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη απόφαση, το ελληνικό κράτος θα κληθεί να καταβάλει (ενδεχομένως και αναδρομικά) τα επιδόματα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της καλοκαιρινής άδειας.
Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο δικαίωσε, πριν από λίγες ημέρες, δημοσίους υπαλλήλους που είχαν προσφύγει, διεκδικώντας την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, οι οποίοι κόπηκαν με το αιτιολογικό της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.
Η υπόθεση δεν είναι η μοναδική, καθώς ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 – 2015.

Με πληροφορίες από imerisia.gr
(Τη βρήκαμε στο ergasia.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.