-->

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΘΗΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥΣ...

Ελλείψεις φαρμάκων και για τοκετούς!


Χωρίς φθηνά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε τοκετούς έχουν μείνει πολλά ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια.

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων που εισάγονται από το εξωτερικό μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.
Μεταξύ αυτών λείπουν τοκολυτικά φάρμακα, σκευάσματα δηλαδή που αναστέλλουν την πρόωρη έναρξη του τοκετού προκαλώντας μυϊκή χάλαση της μήτρας, και τα οποία θεωρούνται σε πάρα πολλές περιπτώσεις τοκετών, εξαιρετικά σημαντικά.
Υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν στο HealthReport.gr ότι το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι ουδείς γνωρίζει γιατί δεν εισάγονται τα συγκεκριμένα φάρμακα τα οποία μάλιστα δεν είναι υψηλού κόστους.
Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πηγές τονίζουν πως υπάρχουν επίσημα έγγραφα του ΙΦΕΤ που αναφέρουν ότι πριν από τον Απρίλιο του 2017 δε θα γίνουν εισαγωγές των συγκεκριμένων φαρμάκων.
Όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με τις καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο υγείας και μεταφέρονται στο HealthReport.gr, ότι ενώ τα φάρμακα επισήμως δεν υπάρχουν στον ΙΦΕΤ, ορισμένοι κατορθώνουν και τα εξασφαλίζουν.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θεωρήθηκε περίεργη από την οδό Αριστοτέλους και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σταλεί κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) προκειμένου να κάνει ελέγχους στον ΙΦΕΤ.
Άλλωστε και στο παρελθόν έπειτα από ελέγχους είχε διαπιστωθεί ότι στον ΙΦΕΤ συνέβαιναν περίεργες καταστάσεις με υπερχρεώσεις φαρμάκων κατά τη διάρκεια των εισαγωγών.
Είναι ενδεικτικό ότι παλαιότερο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ είχε καταγράψει εισαγωγές φαρμάκων όχι απ ευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά μέσω φαρμακαποθηκών του εξωτερικού, σε πολύ υψηλότερες τιμές από ότι θα έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.