-->

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Για την επιτυχία της κινητοποίησης στον "Ευαγγελισμό"

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν -στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου- στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.
Εργολαβικοί εργάτες, νοσηλευτές και γιατροί διαδήλωσαν με παλμό για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών στους εργολαβικούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση κρατική επιχορήγηση του νοσοκομείου.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων - με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελή Τάτση, να απευθύνει χαιρετισμό- και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καταγγέλλοντας την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων με τις πληρωμές ασθενών, τις ελλείψεις και την κρατική υποχρηματοδότηση. Επίσης, ξεκαθάρισε πως το ταξικό σωματείο παλεύει ενάντια στη σκλαβιά και των εργολάβων και των ατομικών συμβάσεων.
Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο φωνάζοντας συνθήματα, όπως «οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Υγεία» και κατέληξαν στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε πως θα καταβληθούν δεδουλευμένα (Ιούνης - Ιούλης - επίδομα αδείας) στους εργολαβικούς εργάτες.

πηγή: 902.gr

1 σχόλιο :

  1. H εργολάβει ζούν και βασιλεύουν με της ευλογίες κάποιον που τα (αρπάζουν) χοντρά
    μέσα από τα Νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.