-->

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ; ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...

Η είδηση από το ygeia360  λέει κατά λέξη: << Πολύς καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά κατά την οποίαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ξιφουλκούσε δημοσίως υπέρ των ατομικών συμβάσεων έργου για τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές των νοσοκομείων του ΕΣΥ υπηρεσίες... Πολύ ηχηρή η σιωπή!

Σύμφωνα, όμως, με  αποκλειστικές πληροφορίες του ygeionomikoi.gr και του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Υγειονομικών, το υπουργείο Εργασίας αντιδρά στην υπογραφή συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, μιας και ακόμα και αυτή η επιλογή απορρίπτεται από το κουαρτέτο, παρά το γεγονός ότι κι αυτή συντηρεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Γι' αυτό και μέχρι σήμερα η εξαγγελθείσα εδώ και δύο μήνες νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο δεν προχωρά αλλά έχει δει καν το φως της δημοσιότητας... >>

Είναι τόσο ξεκάθαρα αυτά που περιγράφονται που και να θέλεις δε μπορείς να την διαβάσεις αλοιώς. Το συμπέρασμα είναι πεισματικά επαναλαμβανόμενο για άλλη μια φορά. Χωρίς αγώνες, χωρίς πίεση από τα κάτω, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει τίποτα καλό. Τα δικαστήρια δεν παρέχουν λύσεις υπέρ μας . Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ο μπαμπούλας της ΤΡΟΙΚΑΣ που δίνει και την απαιτούμενη δικαιολογία.
   Ας μην περιμένουν οι λοιπόν οι συνάδελφοι ότι όπου να'ναι φεύγουν οι εργολάβοι....μάλλον θα ξανάρθουν όσοι έφυγαν και οι συνθήκες θα είναι ακόμα χειρότερες. 
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!  ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.