-->

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

800 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα !

    Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνονται πλέον κάθε μήνα τόσο οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ όσο και τα ίδια τα χρέη τους.

   Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΔΕ, οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτες οφειλές προς τις εφορίες αυξήθηκαν κατά 125.590 μέσα στον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τα 4.128.000.
   Την ίδια ώρα, οι φορολογικές αρχές ανεβάζουν ταχύτατα τους ρυθμούς με τους οποίους επιβάλλουν κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ΓΓΔΕ προχώρησε τον Ιούλιο σε 20.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ έφτασαν σε 4.128.962 τον Ιούλιο από 4.003.372 τον Ιούνιο, ενώ οι συνολικές οφειλές έφθασαν τα 90,428 δισ. στο τέλος Ιουλίου, από 89,832 δισ. στο τέλος Ιουνίου.
   Η «μαύρη τρύπα» στο δίμηνο Ιουλίου- Αύγουστου έφθασε στα 450 εκατ. Ωστόσο, αναμένεται περαιτέρω αύξηση των χρεών, καθώς μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να καταβληθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος, οι τέσσερις από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας κ.α.

πηγή: aftodioikisi.gr

(Σημ. Γι' Αυτό αυξήθηκε η ...εισπραξιμότητα! Πήραν το χρήμα από μοναχοί τους!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.