-->

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατροί Νοσοκομείου Δράμας: Ξεμένουμε από ειδικευόμενους! Έρχεται εφημεριακό χάος

  Σημ. Αναδημοσιεύουμε την είδηση παρακάτω, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουμε καταλάβει από καιρό. Το δημόσιο σύστημα περίθαλψης, τα Νοσοκομεία και όλες οι δημόσιες δομές καταρρέουν. Ακόμα και οι ελάχιστες αναγκαίες προσλήψεις "απαγορεύονται" ελέω μνημονίων και η ανεργία οδηγεί στη μετανάστευση νέους γιατρούς, ακόμα και νοσηλευτές, ενώ ο λαός κυριολεκτικά πληρώνει τη νύφη (ή πεθαίνει). 
Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να "σκάνε" ένα - ένα τα προβλήματα στελέχωσης στα Νοσοκομεία (όπως και στο δικό μας) που δεν μπορούν να βγάλουν στοιχειωδώς εφημερίες.
Είναι καθήκον των εργαζομενων και του λαού, να απαιτήσει και να επιβάλλουν  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

 Στο όριο λειτουργούν οι κλινικές στο Νοσοκομείο Δράμας χωρίς ειδικευόμενους αλλά και χωρίς ειδικευμένους γιατρούς, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου. 

    Ειδικότερα με επιστολή της η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Δράμας με επιστολή της προς τον υπουργ Άλλωστε σήμερα οι κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν στο κόκκινο δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και 12 εφημερίες το μήνα.
ό Υγείας κάνει έκκληση να κριθεί και η Δράμα ως άγονη υγειονομικά περιοχή ώστε να μπορούν να ενισχυθούν οι κλινικές με ειδικευόμενους γιατρούς.
   Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όρισε αρκετά νοσοκομεία ως άγονα όπου μπορεί να γίνει έναρξη ειδικότητας στην Παθολογία-Χειρουργική. Η Δράμα όμως έμεινε απ’ έξω παρότι διαθέτει ελάχιστους ειδικευόμενους γιατρούς ενώ συχνά οι εφημερίες γίνονται από Γενικούς Γιατρούς που μεταφέρονται από κοντινά Κέντρα Υγείας. «Γνωρίζετε ότι οι Παθολογικές και Χειρουργικές κλινικές λειτουργούν σε οριακότατο σημείο με ελάχιστους ειδικευόμενους και με εφημερίες πολύ συχνά – κατ’ ανάγκην- από γενικούς γιατρούς και συνεπώς βρίσκονται σε επαγγελματική εξουθένωση εδώ και έναν χρόνο.
   Οι ιατροί σε λίστα αναμονής είναι ελάχιστοι εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε ειδίκευση στο εξωτερικό και είναι αμφίβολο εάν τελικά θα έρθουν Ελλάδα» σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Γ.Ν.Δράμας.

Δ. Ευθυμιάδου (health report)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.