-->

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Φορείς χωρίς… οργανισμό

Οργανική δομή στο… περίπου συνεχίζουν να έχουν σημαντικοί φορείς της Υγείας, μεταξύ αυτών και ο ΕΟΠΥΥ! (Σημ μας: Φαίνεται τα Νοσοκομεία μας δεν είναι τα μόνα "στον αέρα")
Εν ολίγοις, οι ανάγκες σε προσωπικό και η κατανομή των θέσεων δεν εχουν καταγραφεί, με τις διοικήσεις τους αλλά και τις υπηρεσίες να συναντούν πρακτικές δυσκολίες.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ΕΟΠΥΥ. Η νέα ηγεσία του Οργανισμού διαπίστωσε πως η απουσία οργανισμού οφείλει να καλυφθεί, ιδιαίτερα αν ο φορέας ευελπιστεί να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
Έτσι, σχεδιάστηκε οργανόγραμμα το οποίο βρίσκεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus, στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση. Μέσω του νέου σχεδιασμού, βέβαια, προωθείται μια ακόμη σημαντική αλλαγή που σχετίζεται με τον αριθμό των εργαζομένων του φορέα. Οι πληροφορίες θέλουν την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να λάβει σημαντική “ένεση” προσωπικού, αυξάνοντας τον αριθμό από 1300 σε 2000! Οι αυξημένες καθημερινές ανάγκες του Οργανισμού εκτιμάται, όμως, ότι δεν θα καλυφθούν με πλεονάζον προσωπικό που τυχόν θα προκύψει μετά από την ολοκλήρωση του ΕΦΚΑ. Κυρίως, όμως, ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, που θα μπορεί να αναλάβει άμεσα ευθύνες, στη διαχείριση ασφαλιστικών και υγειονομικών θεμάτων.
Μεταξύ εκείνων που απέκτησαν πρόσφατα οργανισμό βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), που είδε το επίσημο οργανόγραμμα του μόλις φέτος ,
όπως έχει γράψει το Virus 
Αντίστοιχα προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ από την έλλειψη οργανισμού φαίνεται πως αντιμετωπίζουν και οι μονάδες υγείας στο ΠΕΔΥ. Όπως καταγγέλλουν στο Virus οι εργαζόμενοι, η ασάφεια στον αριθμό και τις ειδικότητες των ανθρώπων που θα πρέπει να εργάζονται στα ΠΕΔΥ δημιουργεί καθημερινά προβλήματα και δεν επιτρέπει και τη ρεαλιστική κάλυψη των αναγκών. Οι ΥΠΕ θα πρέπει, λοιπόν, να δημιουργήσουν οργανισμούς ειδικά για τις μονάδες της ΠΦΥ. Βέβαια, άγνωστο είναι αν το θέμα θα λυθεί μια και καλή με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Αριστοτέλους για την ΠΦΥ
“Aυτή τη στιγμή υπάρχουν ΥΠΕ στις οποίες το προσωπικό είναι μέσα σε ένα τσουβάλι, δεν είναι όπως όταν ανήκαμε στο ΙΚΑ, όταν ο Ίδρυμα είχε δηλώσει ότι η Μονάδα Υγείας του Περιστερίου ή του Παγκρατίου πρέπει να έχει αυτό το προσωπικό, αυτές τις δομές κ.λπ”, ανέφερε στο Virus ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΠΕΔΥ, κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας πως ο Οργανισμός θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί με το πέρασμα των Μονάδων του ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας στο ΠΕΔΥ, το 2014. Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, χωρίς να εξακριβωθούν οι ανάγκες. “Αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα. Αν δεν μπούνε τα καλούπια δεν γίνεται αλλιώς”, σημείωσε.
Βασιλική Αγγουρίδη (virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.